تهران، خ آزادی،خ دکتر هوشیار، پ 122
02166057174
تهران، خ آزادی،خ دکتر هوشیار، پ 122
02166057174

تغییرات رفتاری (خلق و خو) در بیماران مبتلا به ام اس

تغییرات رفتاری (خلق و خو) در بیماران مبتلا به ام اس

براساس تحقیقات کمیته انجمن روانشناسان ایران، ۲۰ الی ۴۰ درصد از بیماران ام اس در طول بیماری خود دچار تغییرات رفتاری  می شوند.  این تغییر ات که با میزان نقص و ناتوانی در بیماری ام اس رابطه مستقیم دارد. عصبی بودن نیز از شایع ترین تغییرات  رفتاری است که در این بیماران دیده می شود.

 انجمن ملی مولتیپل اسکلروزیس آمریکا، تغییرات خلقی را از  علائم مولتیپل اسکلروزیس یا بیماری ام‌اس می دانند. اگرچه غم، ترس، اضطراب و افسردگی شایع‌ترین علائم احساسی بیماری هستند، سرخوشی نیز می تواند رخ دهد. این ابراز شادی و خوشی شگفت انگیز در نتیجه اختلال شناختی ناشی از بیماری رخ می دهد. بیمارانی که سرخوشی را تجربه می کنند، به طور غیر واقعی خوشحال هستند و بی توجه به مشکلات به نظر می رسند.

تغییرات شخصیتی در بیماران ام اس به چند دلیل ایجاد می شود که اولین موضوع آن تخریب میلین نورون ها است. با توجه به این که کدام قسمت از مغز تخریب می‌شود این تغییرات متفاوت است. کاهش حجم مغز نیز از دیگر نشانه های این بیماران است که باعث مهار گسیختگی مغر می شود.  علت دیگری که باعث ایجاد تغییرات شخصیتی در بیماران ام اس می شود سیر طولانی این بیماری مزمن و ناتوان کننده است که به مرور زمان منجر به از کار افتادگی فرد می‌شود. بعضی از داروهایی که در درمان ام اس استفاده می‌شود نیز باعث تغییرات در رفتار این افراد می شود. بنابراین، درمان تغییرات شخصیتی در بیماری ام اس نقش مهمی در مدیریت بیماری دارد.

درمان 

درمان های دارویی، غیردارویی، خانواده درمانی و حمایت های اجتماعی می‌شود. اغلب داروهای روانپزشکی در کنترل اضطراب و افسردگی موثرند. روان درمانی شامل انواع روانکاوی و گروه‌درمانی، در درمان اختلال شخصیت بیماران ام اس موثرند و حمایت های اجتماعی و خانوادگی برای موفقیت در درمان و سیر کنترل بیماری تاثیر زیادی دارد.

شرکت دانش بنیان فناوری نانو دارو البرز سال ها ست در تلاش است تا طرح حمایتی خود را در این زمینه ارائه دهد.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *